Recept: pastinaak zoete aardappelsoep

Pastinaak zoete aardappelsoep

Perfecte soep voor bij de lunch, als voorgerecht of als maaltijd met wat brood er bij. De ingrediënten zijn gewoon verkrijgbaar in de supermarkt. Het flesje amandelolie is een kleine investering, maar voegt echt iets toe aan dit recept. Als je het flesje goed koel/droog bewaart, blijft het lang goed. 

Ingrediënten 

(4 personen)

  • Scheut olie
  • klontje boter
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 grote zoete aardappel
  • 2 pastinaken
  • 1 liter groentenbouillon
  • amandelolie
  • amandel schaafsel
  • scheutje slagroom

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook grof. Schil de pastinaak en snijd in stukken. Schil de zoete aardappel en snijd in stukken.
  2. Verwarm een soeppan en doe er de olijfolie en boter in. Fruit hierin de knoflook en ui even aan.
  3. Als de ui glazig is, voeg je de aardappel en pastinaak toe en roer even door.
  4. Voeg de bouillon toe en laat koken. Zet het vuur laag en laat nu met deksel op de pan 20 minuten zachtjes pruttelen.
  5. Pureer de soep met staafmixer of in de blender.
  6. Schenk de soep in kommen/borden. Druppel er voorzichtig wat amandelolie en room over en strooi er tot slot wat amandelschaafsel over. 

Meer soeprecepten? Klik hier!

TIPS

  • Een gewoon kommetje soep kun je wat aantrekkelijker maken door te werken met een bijpassende (kruiden)olie, verse kruiden, nootjes of croutons. 

Dit recept is onderdeel van mijn blog challenge in september 2020. Elke dag plaats ik een recept. Kook/bak jij met me mee? Deel dan je creaties met de hashtag #tarteletteblogt en dan deel ik je berichtje!

2 gedachten over “Recept: pastinaak zoete aardappelsoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *