Recept: churro style nacho’s

Churro style nacho's

Je kent ze vast wel van festivals, kermissen of braderieën: churros. Deze, van oorsprong Spaanse, snack is soort gefrituurde donut. Het beslag lijkt nog het meest op soezendeeg. Doordat het deeg met een gekarteld spuitmondje direct in de frituur wordt gespoten, krijgt de churro zijn karakteristieke vorm. Behalve in Spanje zijn de churros ook zeer populair in Zuid-Amerika. Ze serveren ze daar weer graag met hun eigen specialiteit ‘dulce de leche’: een karamelpasta gemaakt van gecondenseerde melk. Het recept om dulce de leche te maken heb ik gisteren al gedeeld. Ik geef je vandaag een heerlijke snack die erg doet denken aan churros, maar lang niet zo ingewikkeld is om te bereiden. 

Serveer de ‘chips’ met dulce de leche en/of gesmolten chocolade. 

Ingrediënten 

  • Kleine wraps van tarwebloem (bijvoorbeeld deze)
  • Gesmolten boter 
  • Kaneelsuiker (kant en klaar of zelfgemaakt, zie tips)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 
  2. Snijd de wraps in 6 punten (of eventueel 8 als je een maat groter hebt). 
  3. Doe de kaneelsuiker in een kommetje
  4. Bestrijk ze met een kwastje met een laagje gesmolten boter. 
  5. Dip ze nu aan beide kanten in de kaneelsuiker. 
  6. Leg de chips nu in een laag op en met bakpapier beklede bakplaat. Bak voor 8 minuten, draai ze om en bak nog eens voor 8 minuten. 

TIPS

  • Kaneelsuiker maak je door aan 100 gram kristalsuiker 2 flinke theelepels kaneel toe te voegen. 
  • Wil je de chips serveren met gesmolten chocolade? Hak de chocolade dan in kleine stukjes en smelt deze in een (magnetronbestendig) kommetje in de magnetron. Begin met 20 seconden, roer even en dan weer 20 seconden enz. Ga door tot alles gesmolten is. Als je te snel gaat, loop je het risico dat de chocolade verbrandt. 

Dit recept is onderdeel van mijn blog challenge in september 2020. Elke dag plaats ik een recept. Kook/bak jij met me mee? Deel dan je creaties met de hashtag #tarteletteblogt en dan deel ik je berichtje!

1 gedachte over “Recept: churro style nacho’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *