Recept: doordeweekse pasta met pit

Doordeweekse pasta met pit

Ingrediënten 

(voor 5-6 personen)

  • halve winterwortel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 grote ui
  • halve prei
  • olie
  • 200 gram chorizo
  • 300 gram rundergehakt
  • 800 milliliter tomatenblokjes uit blik
  • 500 milliliter runderbouillon (van blokje)
  • 750 gram pasta
  • 200 gram geraspte kaas

Bereidingswijze

  1. Snijd de wortel, bleekselderij, ui en prei in kleine blokjes/stukjes. Snijd de chorizo ook in kleine blokjes. 
  2. Neem een ruime pan. Bak hierin de chorizo in een flinke scheut olie aan tot deze krokant en bruin is. Voeg dan de gesneden groenten toe. Bak tot de groenten zacht zijn en licht gekleurd. Dit duurt op hoog vuur ongeveer 10 minuten. 
  3. Giet er dan de tomatenblokjes en bouillon bij. Breng aan de kook en laat de saus nu nog een halfuurtje pruttelen zodat alle smaken goed kunnen doortrekken. 
  4. Kook ondertussen de pasta. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar verkort de kooktijd met 3 minuten. Verwarm ondertussen de oven voor op de grillstand. 
  5. Giet de pasta af. Schep nu de pasta door de saus en doe de pasta in één grote of meerdere kleine ovenschalen. Bestrooi met de geraspte kaas. 
  6. Zet in de oven voor 10 minuten. Wil je dit gerecht voorbereiden? Zie tips. 
  7. Serveer de pasta met een frisse (tomaten)salade. 
Meer recepten voor hoofdgerechten? Klik hier!

TIPS

  • Wil je dit gerecht voorbereiden? Je kunt alles klaarmaken tot stap 5. Zet dan koud weg. Opwarmen: 30-35 minuten op 180 graden Celsius.
  • Je gebruikt in dit recept van enkele groenten maar de helft. Gooi de andere helft niet weg, maar snijd in blokjes en bewaar in de vriezer. Je kunt hier heel eenvoudig bouillon van trekken (zie recept). 
  • Van de overige prei, kun je deze dip maken! 

Dit recept is onderdeel van mijn blog challenge in september 2020. Elke dag plaats ik een recept. Kook/bak jij met me mee? Deel dan je creaties met de hashtag #tarteletteblogt en dan deel ik je berichtje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *