Recept: preidip (met mosterd)

Preidip (met mosterd)

Ingrediënten 

  • 1 prei
  • 50 gram boter
  • 250 milliliter crème fraîche
  • mosterd naar smaak
  • zout/peper

Bereidingswijze

  1. Snijd de prei in de lengte in tweeën. Leg met de platte kant op de snijplank. Snijd de prei nog eens in de lengte in tweeën. Snijd nu over de breedte dunne stukjes/ringetjes van de prei. Zit er veel zand in de prei? Spoel dan in een zeef nog af. 
  2. Smelt in een koekenpan/steelpan de boter. Voeg de prei toe en bak deze in een kwartiertje op middelhoog vuur zacht. Blijf constant roeren, de prei mag niet verkleuren. 
  3. Doe de prei nu in een kommetje en laat helemaal afkoelen. 
  4. Meng nu de crème fraîche door de prei en maak op smaak met zout, peper en naar smaak mosterd. Een klein beetje geeft een subtiele mosterdsmaak en enkele theelepels zorgt voor een stevigere mosterdsmaak. 
  5. Serveer de dip met lekker brood, chips of broodstengeltjes. 
Meer recepten voor hapjes/amuses? Klik hier!

1 gedachte over “Recept: preidip (met mosterd)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *