Recept: salade met rood fruit, geitenkaas en pecannoten

Salade met rood fruit, geitenkaas en pecannoten

salade geitenkaas

Een frisse, zoetzure salade met fruit, geitenkaas en pecannoten. De salade kun je eten als licht voorgerecht, bijgerecht bij de barbecue of als lunch. 

Ingrediënten 

(4 personen) | Voorgerecht, bijgerecht of lunch

  • 150 gram veldsla
  • 140 gram frambozen
  • 140 gram blauwe bessen
  • 120 gram pecannoten, geroosterd (of gekaramelliseerd)
  • 3 eetlepels frambozenjam
  • 2 eetlepels frambozenazijn
  • 125 gram geitenkaas 

Bereidingswijze

  1. Verdeel de sla over 4 borden.
  2. Verdeel er de frambozen en blauwe bessen overheen. 
  3. Maak de dressing: doe de jam in een bakje en voeg er beetje bij beetje de azijn aan toe. Proef steeds tussendoor: hij moet niet te zuur zijn. Is de dressing te dik? Voeg dan een scheutje water toe. 
  4. Verdeel de dressing over de borden. 
  5. Breek de pecannoten grof en strooi er overheen. 

Dit recept is onderdeel van mijn blog challenge in september 2020. Elke dag plaats ik een recept. Kook/bak jij met me mee? Deel dan je creaties met de hashtag #tarteletteblogt en dan deel ik je berichtje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *